Liz Snoijink
1955

studeerde in 1979 af aan de Toneelacademie Maastricht. Zij speelde vervolgens drie jaar bij toneelgroep Theater Arnhem in voorstellingen als Wintersprookje (Shakespeare) en De Broeikas (Pinter). Daarna acteerde zij in vrije producties als Woyzeck (Holland Festival), Floortje Bloem (Keuls) en Slippers. Ook schitterde zij in voorstellingen als Tot Volgend Jaar!, On Golden Pond (Van Lambaart Produkties), Liefde Levenslang (HumStu), de musical La Cage Aux Folles (Joop van den Ende Theaterproducties) en Kopenhagen (Het Nationale Toneel). Liz Snoijink vertolkte een van de hoofdrollen in de Man Van Je Leven van schrijver Arthur Japin en was te zien in de Jon van Eerd-voorstelling Kunst en Kitsch. Ook speelde zij in de musical Anastasia als de ‘Keizerin Moeder’.
 
Op televisie was zij onder meer te bewonderen in: Willem van Oranje, Dossier Verhulst, Vrouwenvleugel (RTL4), Julia’s Tango (NET5) Meiden van de Wit (NET5), Freddy en Leven in de Brouwerij (TROS). Daarnaast was zij te zien in in de succesvolle televisieserie Dokter Deen, in de rol van ‘Heleen’ (Omroep MAX). In 2020 was Liz Snoijink te zien in de televisieserie Dit Zijn Wij. Ook speelt zij in het tweede seizoen van de Britse detectiveserie Van der Valk.
 
Op het witte doek vertolkte Liz diverse rollen in films als De Lift, Flodder, De Kleine Blonde Dood, Phileine Zegt Sorry, Oh Baby en de telefilm Naar Huis. Liz Snoijink vervult daarnaast rollen in de films Mijn Vader is een Vliegtuig, en Nr. 10 (in regie van Alex van Warmerdam).