Liz Snoijink
1955

studeerde in ’79 aan de Toneelacademie Maastricht. Speelde vervolgens drie jaar bij toneelgroep Theater Arnhem in onder andere de voorstellingen Wintersprookje (Shakespeare) en De Broeikas (Pinter). Daarna acteerde zij in vrije producties als Woyzeck (Holland Festival), Floortje Bloem (Keuls) en Slippers. Ook schitterde zij in voorstellingen als Tot Volgend Jaar!, On Golden Pond (Van Lambaart Produkties), Liefde Levenslang (HumStu), de musical La Cage Aux Folles (Joop van den Ende Theaterproducties) en Kopenhagen (Nationale Toneel). Ze vertolkte een van de hoofdrollen in de Man Van Je Leven van schrijver Arthur Japin en was te zien in de Jon van Eerd voorstelling Kunst en Kitsch. Op dit moment is speelt ze in de musical Anastasia als de Keizerin Moeder.
 
Op televisie was zij onder te bewonderen in: Willem van Oranje, Dossier Verhulst, Vrouwenvleugel (RTL4), Julia’s Tango (NET5) Meiden van de Wit (NET5) en Freddy, leven in de brouwerij (TROS), als Heleen in de succesvolle tv serie Dokter Deen (Omroep MAX) en op dit moment in de tv serie Dit Zijn Wij.
 
Op het witte doek vertolkte Liz diverse rollen in films zoals De Lift, Flodder, De Kleine Blonde Dood, Phileine Zegt Sorry, Oh Baby, de telefilm Naar Huis. In 2020 zal ze te zien zijn in 3 nieuwe bioscoopfilms.