Waldemar Torenstra
1974

is een geboren Amsterdammer, de stad waar hij ook de Toneelschool met succes afrondde.
Al 4 seizoenen is hij te zien in de succesvolle dramaserie ‘DIVORCE’ (RTL4) Daarvoor was hij te zien in de tv series ‘LIJN 32’ (KRO/NCRV , Mixed Up’ (NCRV) en speelde hij twee seizoenen de rol van Rinus de Gier in ‘Grijpstra & de Gier’ (RTL4), als ook twee seizoenen in de serie 'De Band' (VARA) als Sven en speelde hij (gast)rollen in Julia’s Tango (NET5), ‘Rauw’ (Talpa), ‘Lieve Lust’ (Talpa), ‘Waltz’ (VPRO), ‘Zebra’ (NCRV) en ‘Baantjer’ (RTL4). In najaar 2015 was hij te zien als Nick Roest in zijn oa zelf bedachte serie Vechtershart (BNN/VARA) waarvan de opnames voor Vechtershart 2 in augustus 2016 van start zullen gaan. 
Hij presenteerde de tv programma’s ‘Ze is van mij’ (VPRO), ‘Weg van Nederland’(VPRO), ‘De Zomer Draait Door’(VARA), ‘Dierenduel’ (VPRO), ‘Aller Aller’ (AVRO jeugd) en UR (RVU).
In de bioscoop was hij te zie in oa de speelfilm ‘Mijn Opa de Bankrover’ (regie Ineke Houtman), de verfilming van het succesvolle boek ‘De Gelukkige Huisvrouw’ van Heleen van Royen in de regie van Antoinette Beumer (Gouden Film), ‘Zomerhitte’ (naar het boek van Jan Wolkers) in de regie van Monique van de Ven, ‘Brideflight’ in de regie van Ben Sombogaart en in 2002 speelde Waldemar de rol van Gerrit in de gelauwerde speelfilm ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ onder regie van Pieter Kramer en is in januari 2017 te zien als zichzelf in de nieuwe bioscoopfilm Ron Goossens: Low- Budget Stuntman (Steffen Haars/Flip vd Kuil)
In het theater was hij te zien in oa ‘To be or Not To be’ (Het Zuidelijk Toneel, Gijs de Lange). Daarvoor was hij te zien in de toneelvoorstellingen ‘Emmi@Leo’ (regie: Wannie de Wijn), de toneelversie van ’Karakter’ (HumStu, Ger Thijs), ‘Hera, de goddelijke musical’ (Hummelinck Stuurman, Bruun Kuijt) en ‘The Beauty Queen of Leenane (V&V Entertainment/De Paardenkathedraal, Jos Thie). Tevens speelde hij rollen in producties als 'Hamlet' (De Trust, Theu Boermans) 'De Grote Vriendelijke Reus' (’t Bos Theaterprodukties, Peter de Baan) en 'Ontdekking van de Hemel' (Hummelinck Stuurman, I. Cornelissen) in 2014/15. Hij sloot zich aan bij het toneelgezelschap Noord Nederlands Toneel waarmee hij te zien was in o.a. de voorstellingen 'Sympathy for the Devil' (Matthijs Rümke), 'Othello' en 'Lenny Bruce' (Koos Terpstra). Afgelopen seizoen (15/16) speelde hij een van de hoofdrollen in “Advocaat van de Duivel” (Bos Theaterproducties).
Samen met Philip Delmaar schreef Waldemar het script van De Val in het kader van Telefilm 2017.