Tjebbo Gerritsma
1972

Tjebbo Gerritsma werd geboren in Utrecht. In 1990 speelde hij zijn eerste filmrol in de korte film SPELEN OF STERVEN van Frank Krom en studeerde in 1999 af aan de Toneelschool Amsterdam.

Van 2004 tot 2017 was Tjebbo als vast acteur verbonden aan De Toneelmakerij waarmee hij al in heel veel voorstellingen te zien was zoals oa DE TANTES, LIEF EN LEED IN HET LEVEN GIRAF, JAMAL en ENKELTJE AMSTERDAM. Afgelopen jaar was hij te zien in FIDDLER van Stage en is hij nu te zien in KRAS (Toneelmakerij)
Daarnaast heeft hij diverse rollen gespeeld in televisieseries en films. In 2010 had hij een belangrijke bijrol in BELLICHER; DE MACHT VAN MENEER MILLER als Gijs van Olde Nijland. In 2011 en 2012 speelde hij de rol van Marco in de RTL 4-comedy IEDEREEN IS GEK OP JACK en vertolkte hij de rol van vader in de kinderserie TROLLIE en van BRAMMETJE BAAS in de gelijknamige speelfilm. Ook was hij te zien in de korte Videolandserie WAKKER WORDEN in seizoen 3 van SMERIS, DRAADSTAAL en is hij regelmatig te zien in de NTR series KLOKHUIS en Welkom in… en is hij nu te zien in het 2e seizoen van SOOF De Serie.

Ïn de bioscoop was hij te zien in SCHONE HANDEN,  RIPHAGEN in regie Pieter Kuipers, SOOF2, in de succesvolle film BANKIER VH VERZET , komend jaar is hij te zien in de jeugdfilm MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS en vanaf 14 februari in VERLIEFD OP CUBA in regie Johan Nijenhuis.