Tjebbo Gerritsma
1972

Tjebbo Gerritsma werd geboren in Utrecht. In 1990 speelde hij zijn eerste filmrol in de korte film Spelen Of Sterven van Frank Krom en studeerde in 1999 af aan de Toneelschool Amsterdam.

Van 2004 tot 2017 was Tjebbo als vaste acteur verbonden aan De Toneelmakerij en speelde in vele voorstellingen, o.a. De Tantes, Lief en Leed in het Leven Giraf, Jamal en Enkeltje Amsterdam. Daarna was hij te zien in Fiddler onder regie van Ruut Weissman (Stage entertainment) en in Kras van Paul Knieriem (Toneelmakerij).
 
Daarnaast heeft hij diverse rollen gespeeld in televisieseries en films. In 2010 had hij een belangrijke bijrol in Bellicher; De Macht van Meneer Miller (VPRO) als Gijs van Olde Nijland. In 2011 en 2012 speelde hij de rol van Marco in de RTL 4-comedy Iedereen is Gek op Jack (RTL) en vertolkte hij de rol van vader in de kinderserie Trollie (KRO-NCRV) en van Brammetje Baas in de gelijknamige speelfilm. Ook was hij te zien in de korte Videolandserie Wakker Worden, in seizoen 3 van Smeris (BNNVARA), Draadstaal (NPO), de NTR series Klokhuis en Welkom in…, Voetbalmaffia (KRO-NCRV) en in 2018 in het 2e seizoen van SOOF De Serie (RTL).

In de bioscoop was hij te zien in Schone HandenRiphagen in regie Pieter Kuipers, SOOF2, in de succesvolle film Bankier van het Verzet en komend jaar is hij te zien in de jeugdfilm Mijn Bijzonder Rare Week met Tess en vanaf 14 februari in Verliefd Op Cuba in regie Johan Nijenhuis.