Tina de Bruin
1975

volgde een jaar de toneelopleiding in Maastricht. Vervolgens studeerde zij af aan de kleinkunst academie in Amsterdam (2000).
Zij was onder andere te zien in de theatervoorstellingen DE KORTSTE EEUW (Orkater),
DE VERSCHRIKKELIJKE MOEDER (Alex van Warmerdam), TOON - DE MUSICAL (VV Entertainment), DE EETCLUB (Bos Theaterproducties, HIJ GELOOFT IN MIJ (Joop van den Ende Theaterproducties). In 2013 speelde zij in SPUITSNEEUW (met Alex Klaasen & Rop Verheijen), en 2014 was zij te zien in BEDSCÈNES (DeLaMar Producties). Komend seizoen zal zij te zien zijn in WE WANT MORE! (bostheater producties).
Op televisie speelde Tina onder andere in de series JULIA’S TANGO (NET5) en BERNHARD, SCHAVUIT VAN ORANJE (EO). Ze was ook te zien in het humoristische televisieprogramma TEQUILA en presenteerde zij KANNIBALEN en DE NIEUWSTE SHOW (BNN) en WAT ALS? (RTL4). Ze is regelmatig te zien in KlOKHUIS en andere NTR producties als WELKOM BIJ DE ROMEINEN, WELKOM IN DE IJZEREN EEUW..
In 2002 won Tina de persoonlijkheidsprijs op het Camarettenfestival.
Sinds mei 2012 is Tina de vaste voice over van de tv zender TLC.
Tina speelde in films als JOY MEAL (Mathijs Geijskes), KAN DOOR HUID HEEN (Esther Rots), GOOISCHE VROUWEN, de film (Will Koopman) en in de filmkomedie CHEZ NOUS (Tim Oliehoek),
TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON (Ineke Houtman).