Terence van der Loo
1990

Begon zijn studie in 2008 aan de MusicalAllFactory in Tilburg en zette in 2010 zijn studie voort aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, waar hij zangles kreeg van Ingrid Zeegers en Edward Hoepelman. In 2014 behaalde hij zijn bachelor Muziektheater, en werd ook genomineerd voor de Jacques de Leeuw Prijs, die uitgereikt wordt aan de meest veelbelovende afstuderende student van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In 2018 behaalde hij zijn Master diploma richting Muziektheater aan het Fontys Conservatorium.
 
Terence speelde in de musicals Een Wintersprookje van het M-Lab (2014), waarin hij Prins Florizan speelde en Moeder, Ik Wil Bij De Revue, van Stage Entertainment Nederland (2014/2015), waarin hij de rol van Bob Somers voor zijn rekening nam. Voor beide rollen ontving hij de Musical Award ‘Aanstormend Talent’ 2015. 
 
Hij speelde gastrollen in de series Danni Lowinski en Bureau Raampoort, zong als solist mee in de eerste editie van het Musical meets Opera-concert van het Rotterdams Philharmonisch orkest (2015), en speelde opnieuw de rol van Florizan in de reprise van Een Wintersprookje (2016). 
Terence was te zien in De Marathon (2017/2018) als Harry Groteboer van MORE theater producties, deed de muzikale leiding en de regie-assistentie van de Musical Kruistocht in Spijkerbroek (2018) naar het beroemde boek van Thea Beckman en speelt momenteel de rol van Lucas Beineke in The Addams Family van TEC-Entertainment, waarmee ze de MusicalAward voor Beste Musical in de wacht sleepten. 
 
Terence vocht in het Shotokan Karate-Do International Holland team, waarmee hij op diverse WK’s en EK’s voor Nederland uitkwam.