Susan Visser
1965

nu te zien in De Grootste Helft https://www.youtube.com/watch?v=K-ywh8kfR1g&feature=youtu.be
is een Nederlands actrice, onder andere bekend van haar rol als Anouk Verschuur in de komische dramaserie Gooische Vrouwen. Visser kreeg begin jaren '90 nationale bekendheid door haar rol van Dirkje in de comedy-serie In de Vlaamsche pot. Ze speelde deze rol toen ze nog studeerde aan de Toneelschool in Amsterdam. Later had ze rollen in series als All Stars, Baantjer, de Buurtsuper en Spangen. Vanaf 2005 speelde ze vijf seizoenen lang de rol van Anouk Verschuur in de televisieserie Gooische Vrouwen. Dit  programma won op 23 oktober 2009 de 44e Gouden Televizier-Ring. In 2014 was zij te zien in Wie is de Mol? waarin Susan De Mol was. Ook was ze te zien zijn in de RTL serie Centraal Medisch Centrum en de dramaserie Als de Dijken Breken, en als Laura in Smeris IV.
 
Naast haar televisiewerk speelt Visser ook rollen in het theater, onder andere in Dat Smoel (het Nationale Toneel) en Veel Gedoe om Niks (De Utrechtse Spelen),  Madame Bovary & Winterbloemen (Theatergroep Suburbia), Man van je Leven ( DeLaMar theaterproducties) en Célia ( Urban Myth).
 
Visser speelde ook in de films Polleke, Amazones (nominatie Gouden Kalf Beste Actrice), Lover of Loser, Richting West, Gooische Vrouwen de film 1 & 2 (nominatie Rembrandt Award), Taped (nominatie Gouden Kalf Beste Actrice & nominatie Rembrandt Award), Smoorverliefd, Hartenstraat , 2/11 Het Spel van de Wolf, De Held naar het boek van Jessica Durlacher in regie van Menno Meyers, Gek van Oranje en was te zien in de Johan Nijenhuisfilm Verliefd op Cuba.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Photo by Mark Uyl
© Mark Uyl