Rop Verheijen
1974

is acteur in televisieseries en theater. Veel mensen kennen hem nog van zijn rol als Robin Visser in Goede Tijden Slechte Tijden, maar inmiddels is daar een lange lijst televisieprogramma's, theatervoorstellingen en musicals aan toegevoegd: De Familie Kruys, Het Klokhuis, Welkom in de Gouden Eeuw, Zorro en Urinetown bijvoorbeeld.
Rop studeerde in 1998 af aan de Toneelschool Amsterdam. Na het behalen van zijn diploma speelde hij onder meer in toneelstukken bij het Nationale Toneel, de Toneelschuur en de Toneelmakerij.
Hij speelde in musicals als UrinetownSunday In The Park With George en Toon en sloot zich aan bij cabaretgroep Purper. Hij maakte de kerstrevue Spuitsneeuw samen met Alex Klaassen en Tina de Bruin. Verder maakt Rop deel uit van muziektheatergroep tg BloodyMary.
Op televisie is hij te zien in programma's als KlokhuisWelkom bij de Romeinen,Welkom in de Gouden Eeuw en Welkom in de IJzeren Eeuw en het populaire De Familie Kruys waarin hij de rol van Kirk Kruys, de broer van Bette Kruys (Linda de Mol) speelt.