Lotje van Lunteren
1974

studeerde af in 2000 aan de Toneelschool in Amsterdam. Na haar afstuderen ging zij spelen bij het Noord Nederlands Toneel waar ze 8 jaar aan verbonden was. Daarna speelde zij bij verschillende toneelgezelschappen zoals Het Zuidelijk Toneel en Toneelgroep Oostpool in voorstellingen als De Getemde Feeks (Katarina); De Vrouw met De Baard; Darling you’re free (Darling) en Antigone (Antigone), De Huisvrouwmonologen van REP en de titelrol van Sarah in de voorstelling Haar Naam was Sarah bij Bos Theaterproducties. Bij theatergroep Suburbia speelde zij o.a. Ploegen en Winterbloemen. Onder regie van Rieks Swarte speelde ze in de voorstelling  De Lorenz Formule. Ze had een rol in twee reprise voorstellingen bij de Haagse groep Firma Mes, Een Avondje Armoede, en Rishi.
 
Ze heeft onder meer gewerkt met de regisseurs Koos Terpstra, Matijs Rümke, Paul Knieriem, Sarah Moeremans, Lotte van den Berg, Floris van Delft, Marcus Azzini & Geert Lageveen.
 
Op televisie was zij te zien in de rol van de jonge Juliana in de serie Bernhard , Schavuit van Oranje (VPRO), De ontmaskering van de Vastgoedfraude (VPRO), in De Affaire (BNN-VARA), CODE M (Bijker Film & TV), De Fractie (NPO), Mees Kees (Zapp) en Flikken Maastricht (AVROTROS).