Lotje van Lunteren
1974

studeerde in 2000 af aan de Toneelschool in Amsterdam. Na haar afstuderen ging zij spelen bij het Noord Nederlands Toneel, waaraan zij acht jaar lang verbonden was. Daarna acteerde zij bij toneelgezelschappen als Het Zuidelijk Toneel en Toneelgroep Oostpool, in voorstellingen als De Getemde Feeks (in de rol van ‘Katarina’), De Vrouw met De Baard, Darling You’re Free (in de rol van ‘Darling’) en Antigone (in de rol van ‘Antigone’). Bij REP speelde Lotje De Huisvrouwmonologen en zij vertolkte daarnaast de titelrol van ‘Sarah’ in de voorstelling Haar Naam was Sarah bij Bos Theaterproducties. Bij theatergroep Suburbia speelde zij in Ploegen en Winterbloemen. Onder regie van Rieks Swarte was zij te bewonderen in de voorstelling  De Lorenz Formule. Zij speelde in twee reprisevoorstellingen bij de Haagse groep Firma Mes, Een Avondje Armoede en Rishi.
 
Lotje heeft onder meer gewerkt met regisseurs Koos Terpstra, Matthijs Rümke, Paul Knieriem, Sarah Moeremans, Lotte van den Berg, Floris van Delft, Marcus Azzini en Geert Lageveen.
 
Op televisie schitterde zij in de rol van de jonge ‘Juliana’ in de serie Bernhard, Schavuit van Oranje (VPRO), De Ontmaskering van de Vastgoedfraude (VPRO), De Affaire (BNN-VARA), CODE M (Bijker Film & TV), De Fractie (NPO), Mees Kees (Zapp) en Flikken Maastricht (AVROTROS). Zij is ook te zien in het tweede seizoen van Meisje van Plezier.