Jack Wouterse
1957

Was vroeger clown, jongleur, pisteknecht en directeur van zijn eigen kindertheater. Sinds 1979 is hij te zien in tientallen films, televisieseries en toneelstukken. Hij acteerde in films als De Noorderlingen, De Onfatsoenlijke Vrouw, De Jurk, Kruimeltje, Minoes, Pietje Bell, Pluk van de Petteflet, Vet Hard, Kruistocht in Spijkerbroek,Blag Dog, Frits en Franky en Chez Nous en vele andere. Met Theo van Gogh werkte hij o.a. aan Medea, 06/05, Najib en Julia en Baby Blue. Hij won in 1993 een Gouden Kalf voor zijn rol in En Route van Paul Ruven, en in 1999 weer één als ook een Fipa d'Or voor Suzy Q.
Vanaf de jaren ’90 werkt hij regelmatig met Alize Zandwijk, bij het RO Theater was hij oa te zien in Nachtasiel, Keefman, Veldheren, Oresteia, Kattenmoeras, Koning Lear , Het Misverstandt, Tocht Slaaf, Oedipus, Vreudetranen Drogen Snel en afgelopen seizoen in De Zere Neus van Bergerac.
Ook was hij te zien in diverse tv-series als Baantjer, Grijpstra en de Gier, All Stars, Van God Los, 't Schaep met de 5 Pooten en Dokter Tinus e.v.a.. Met zijn warme donkere stem is Jack ook een veelgevraagd stemacteur en heeft hij aan vele karakters zijn stem verleend o.a. in de Smurfen als Grote Smurf, Ice Age films als Mannie, Wickie de viking films als Vreselijke Sven. 
Vanaf september 2015 is Jack te zien in Van Waveren van het RO theater http://rotheater.nl/vanwaveren