Jack Wouterse
1957

was vroeger clown, jongleur, pisteknecht en directeur van zijn eigen kindertheater. Sinds 1979 is hij te zien in tientallen films, televisieseries en toneelstukken. Hij acteerde in films als De Noorderlingen, De Onfatsoenlijke Vrouw, De Jurk, Kruimeltje, Minoes, Pietje Bell, Pluk van de Petteflet, Vet Hard, Kruistocht in Spijkerbroek, Blag Dog, Frits en Franky, Chez Nous en vele andere. Met Theo van Gogh werkte hij o.a. aan Medea, 06/05, Najib en Julia en Baby Blue. Hij won in 1993 een Gouden Kalf voor zijn rol in En Route van Paul Ruven, en in 1999 weer één en ook een Fipa d'Or voor Suzy Q.
 
Vanaf de jaren ’90 werkt hij regelmatig met o.a. Alize Zandwijk bij het RO Theater. Daar was hij te zien in de voorstellingen als Nachtasiel, Keefman, Veldheren, Oresteia, Kattenmoeras, Koning Lear, Het Misverstandt, Tocht Slaaf, Oedipus, Vreugdetranen Drogen Snel, De Zere Neus van Bergerac, Dood van een Handelsreiziger, Woef Side Story, Walden en zijn solovoorstelling Slaaf. De Laatste Was wederom een solovoorstelling, ditmaal bij het Nationale Toneel.
 
Ook was hij te zien in diverse tv-series waaronder Baantjer, Grijpstra en de Gier, All Stars, Van God Los, 't Schaep met de 5 Pooten, Dokter Tinus, Fenix en Flikken Rotterdam. Daarnaast is hij een veelgevraagd stemacteur en heeft hij aan vele karakters zijn stem verleend o.a. in De Smurfen als Grote Smurf, Ice Age films als Mannie, Wickie de Viking films als Vreselijke Sven, is hij te horen in diverse TV commercials en als voice-over van tv programma’s.