Hans Kesting
1960

 
speelt sinds 1987 bij Toneelgroep Amsterdam. Sinds zijn aanstelling bij TGA speelt hij in meerdere voorstellingen per theaterseizoen. Hij was o.a. te bewonderen in vele voorstelling van Ivo Van Hove, waaronder: Ibsen Huis, The Fountainhead, Othello, Dingen Die Voorbij Gaan en Romeinse Tragedies. Ook was hij te zien in de voorstelling De Welwillenden van Guy Cassiers.
 
Kesting won een Louis d’Or voor zijn rol Richard III in Kings of War en voor de rol Roy Cohn in Angels in America en was genomineerd voor een Louis d’Or voor zijn rol Norman in Kruistochten en voor Marc Antony in Romeinse Tragedies. Op dit moment is hij de drager van de prestigieuze Albert van Dalsum ring die hij in 2015 uit handen van Gijs Scholten van Aschat kreeg.
 
Dit seizoen is hij afwisselend te zien in verschillende voorstellingen zoals De Welwillende, Een Klein Leven en binnenkort in zijn solo voorstelling Wie Heeft Mijn Vader Vermoord?.
 
Naast zijn werk bij ITA schitterde hij in verschillende films zoals Vincent and Theo, geregisseerd door Robert Altman, Karakter (genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film), Code Blue, de film van Ivo Van Hove Amsterdam en in Do Not Disturb van Jude Law.
 
Na een serie duo-presentaties met Paul de Leeuw presenteerde hij zijn eigen televisieprogramma's: Circus Pavlov en De Hans Kesting Show. Hij vervulde vele rollen in televisieseries, o.a. in Baantjer, Intensive Care en Keyzer & De Boer Advocaten, CMC en DNA.  Vanaf 2020 is hij zien in de eerste Nederlandse Netflix-serie Ares en de EO-serie Hoogvliegers.
 
In Het Klokhuis speelde hij talloze typetjes, zoals de onhandige kantoorbediende Benema, de irritante buurman Pascom en vele andere en is hij regelmatig te zien in de NTR-serie Welkom in de 60-er jaren etc. Daarnaast is hij ieder jaar De Sint in de Sinterklaasshow van Paul de Leeuw; Sint en Paul Pakken uit!