Geert de Jong
1951

De Belgische actrice Geert de Jong studeerde in 1972 af aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Sinds 1973 te zien in veel voorstellingen van Toneelgroep De Appel, waaronder Peer Gynt, De Storm, Tantalus, Odysseus, Tuin van Holland, Bacchanten, Immanuel Kant, Herakles en Metamorfosen en Zie de Mens. Daarnaast heeft zij een aantal regies op haar naam staan bij dit gezelschap: Dans, 5.51u, Louterbloemen en Eurystheus (deel 2 uit Herakles). Verder speelde zij bij een groot aantal andere toneelgezelschappen, zoals o.a. het Nationale Toneel en het Ro Theater.
 
Naast haar toneelwerk schitterde Geert de Jong in diverse films en televisieseries. In 1986 won ze een Gouden Kalf voor haar rol in de film Mama is boos!. Ze speelde in o.a. Terug Naar Oegstgeest, Schatjes, De Vierde Man, Tatort, Zeg ‘ns Aaa, Stroomopwaarts en vele andere.
 
Recent was Geert de Jong te bewonderen in het theater in het Amerikaanse familiedrama Palm Springs, in regie van Antoine Uitdehaag (DeLaMar Producties). Ze vervulde de rol van Patricia in alle twee de seizoenen van de serie Meisje van Plezier.