Geert de Jong
1951

studeerde in 1972 af aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Sinds 1973 is Geert de Jong te zien in menig voorstelling van Toneelgroep De Appel, waaronder Peer Gynt, De Storm, Tantalus, Odysseus, Tuin van Holland, Bacchanten, Immanuel Kant, Herakles, Metamorfosen en Zie de Mens. 
 
Daarnaast heeft zij een aantal regies op haar naam staan bij dit gezelschap, genaamd Dans, 5.51u, Louterbloemen en Eurystheus (deel 2 van de voorstelling Herakles). Verder speelde Geert de Jong bij een groot aantal andere toneelgezelschappen, zoals het Nationale Toneel en het Ro Theater.
 
In 2016 en 2017 was Geert de Jong te bewonderen in het theater in het Amerikaanse familiedrama Palm Springs (in regie van Antoine Uitdehaag; DeLaMar Producties).
 
Naast haar toneelwerk schitterde Geert de Jong in diverse films en televisieseries. In 1986 won ze een Gouden Kalf voor haar rol in de film Mama is boos!. Zij speelde daarnaast in onder meer Terug Naar Oegstgeest, Schatjes, De Vierde Man, Tatort, Zeg ‘ns Aaa en Stroomopwaarts. Ook vervulde zij de rol van ‘Patricia’ in alle vier de seizoenen van de serie Meisje van Plezier. In 2021 was zij te zien in de film Nr. 10 (in regie van Alex van Warmerdam).