Eva Van der Gucht
1977

is opgeleid aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar ze in 2000 afstudeerde. Vanaf 1998 speelt Eva in verschillende theaterproducties, zoals Het Mysterie van Charles Dickens, De Vriendelijke Grote Reus, Platonov, Monthy Python, De Koopman van Venetië en De Meisjes van Mussolini. In België is zij ook regelmatig te zien in bijvoorbeeld voorstellingen van de Spelerij zoals Othello, Vrijdag (Hugo Claus) Kat op een Heet Zinken Dak (Williams), en Oom Wanya (Tjechov).  Ze speelde in Marcus Azzini’s versie van Romeo en Julia. In 2019 zal zij te zien zijn in de musical versie van ’t Schaep met de Vijf Pooten.
 
Sinds 2000 is Eva ook op het witte doek te bewonderen. Ze speelde o.a. in de films Iedereen Beroemd (Oscar nominatie Beste Buitenlandse Film 2001), Kees de Jongen, Dik Trom,  Noordzee Texas (Bavo Defurne, BE) Tot Altijd (Nic Balthazar, BE), Achtste Groepers Huilen Niet, Zomer, Plan Bart, Jack Besteld een Broertje en Oude Liefde.
 
Daarnaast vervulde ze diverse rollen in televisieseries en programma’s, waaronder Najib en Julia, Baantjer, Kopspijkers, Wie is de Mol?, Walhalla en de Net5 serie S1ngle. In België was zij wekelijks te zien in de Vlaamse VTM-reeks Connie en Clyde. Ze is al een paar seizoenen te zien in de improvisatie serie De Vloer Op.
 
Dit jaar zal ze te zien zijn in de Belgische bioscoop film De Collega's 2.0, nieuwe videolandserie Kerst met de Kuipers, Oogappels op BNNVARA, De musical versie van ’t Schaep met de vijf Pooten en ging de internationale film Kursk in première.