Britte Lagcher
1989

is in 2012 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Daarna vertolkte zij rollen in onder meer Te Veem (Grachtenfestival/ Over ’t IJ-festival), Chuck & Charlene (theatergezelschap Beumer en Drost), Lenny (over het leven van Lenny Bruce; regie van Eran Ben Michael) en zij was te zien in het theater met de voostelling Hendrik Groen (Bostheater Producties) in rol van ‘Eefje’. In 2019 ging het vervolg op deze voorstelling, genaamd Hendrik Groen, Zolang er Leven Is, in première. Daarnaast speelde zij in 2019 in de voorstellingen Constalations en De Vloer Op. In 2022 is Britte te zien in De Brieven van Mia.
 
Daarnaast was Britte te zien in de televisieseries Van God Los 3 (BNN) en Van Gogh: Een Huis voor Vincent als ‘Lies van Gogh’ (EO), Ramses (AVRO, 2014), Overspel 3 (BNNVARA) en Land van Lubbers (AVROTROS). Ook was zij te zien in twee seizoenen van de Videoland-serie Suspects als ‘Liv Schoute’, en in drie seizoenen van de RTL 4-serie Meisje van Plezier als ‘Xanna’.
 
Verder speelde zij in onder meer in de Telefilm Lieve Celine (VARA) en in De Lange Nasleep van een Korte Mededeling (One Night Stand, VPRO).

 
Ook was Britte meerdere malen in de bioscoop te zien, in onder meer De Boskampi's, Prooi (regie van Dick Maas) Riphagen, Gek van Geluk (regie van Johan Nijenhuis) en Redbad (in de rol van ‘Sinde’). In 2020 was zij te zien in El Houb.