Bart van den Donker
1990

studeerde in 2016 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en is sindsdien werkzaam als schrijver en acteur. Hij speelde onder andere bij Toneelgroep de Appel, in Soldaat van Oranje – De Musical, en tevens bij Toneelgroep Oostpool. Ook was hij te zien in de rol van ‘Peter’ in All Stars – De Musical van MORE Theater Producties.
 
In 2017 schreef hij voor Charli Chung (Frascati) de voorstelling The Dreamers, geïnspireerd op de gelijknamige film van Bernardo Bertolucci. In 2018 ging zijn toneeltekst Bij Jou Begin Ik in première bij Frascati. Deze laatste voorstelling werd door de jury van het Nederlands Theater Festival genomineerd voor de BNG Theaterprijs.
 
Op de Nederlandse televisie en in film heeft Bart diverse gastrollen vertolkt, onder meer in Flikken Maastricht, Het Klokhuis, Welkom in de Jaren ’60, Jeuk, Rokjesdag, Mannen van Mars, Goede Tijden Slechte Tijden, Flikken Rotterdam, Dertigers en de BBC-serie The Missing/Baptiste.
 
Bart speelt een gastrol in het vijfde seizoen van Flikken Rotterdam, en treedt momenteel op als dramaconsultant voor Klokhuis. In december 2021 stond hij op het toneel met Drie Zusters.

Download bio