Tjebbo Gerritsma
1972

Tjebbo Gerritsma werd geboren in Utrecht. In 1990 speelde hij zijn eerste filmrol in de korte film Spelen of sterven van Frank Krom. Hierna speelde hij in Goede tijden, slechte tijden de rol van Leo. Hij volgde de opleiding docent drama, voor hij zich aanmeldde op de Toneelschool Amsterdam, waar hij in 1999 afstudeerde.

Sinds 2004 is Tjebbo als vast acteur verbonden aan De Toneelmakerij waarmee hij al in heel veel (school) voorstellingen te zien was zoals oa De Tantes, Lief en Leed in het Leven van Giraf en is nu te zien in de reprise van Jamal en vanaf mei met Enkeltje Amsterdam.
Daarnaast heeft hij diverse rollen gespeeld in televisieseries en films. In 2010 had hij een belangrijke bijrol in Bellicher; de Macht van meneer Miller als Gijs van Olde Nijland. In 2011 en 2012 speelde hij de rol van Marco in de RTL 4-comedy Iedereen is gek op Jack en vertolkte hij in 2012 de vader van Brammetje Baas in de gelijknamige speelfilm.
Afgelopen jaar (2015) was hij oa te zien in de spannende bioscoopfilm Schone Handen en in de succesvolle kinderserie Trollie. Binnenkort zal hij wederom naast Jeroen van Koningsbrugge schitteren in de Oorlogsfilm Riphagen in regie Pieter Kuijpers.