Marisa van Eijle
1964

Studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht en was vrijwel direct vast verbonden aan Toneelgroep De Trust van 1988 tot 2000. In de regie van artistiek leider Theu Boermans speelde zij talloze rollen in stukken als ‘Penthesilea’ (Von Kleist), ‘Friedrichswald’ (Boermans), ‘1000 Rosen’ (Ernst), ‘Drie Zusters’ (Tsjechov).
Voor haar rol van Mevrouw Wurm in de voorstelling ‘Volksvernietiging Of Mijn Leven Is Zinloos’ werd zij onderscheiden met de Colombina (1994). Zij was tevens te zien in de succesvolle voorstelling ‘Familie’ (Goos) bij Het Toneel Speelt.
Zij speelde de titelrol in de voorstelling ‘Annie M.G. – De Dochter van de Dominee’ (Ton Vorstenbosch) waarvoor zij werd genomineerd voor een Theo d’Or. Verder was zij te zien zijn in de voorstellingen ‘Vendetta-De Godvader deel IV’ samen met De Ploeg, in het toneelstuk ‘Juliana’ (Ger Thijs) in de rol van Greet Hofmans, en wederom bij Het Toneel Speelt in de vierluik ‘De Geschiedenis van de Familie Avenier’ en als Kniertje in ‘Op Hoop van Zegen’ in de regie van Jaap Spijkers. Gijsbrecht van Amstel (2012) The Normal Heart ( 2013/14), Soldaat van Oranje ( ’12,13 en ’15) als Koningin Wilhelmina en in Een Sneeuw (Toneel Speelt).
 
Naast haar theaterwerkzaamheden heeft Marisa vele rollen gespeeld in films als ‘1000 Rosen’ (Theu Boermans), ‘Abeltje’ (Ben Sombogaart), ‘Minoes’ (Vincent Bal), ‘Ochtendzwemmers’ (Nicole van Kilsdonk) en in de met een Gouden Kalf voor beste TV Drama onderscheiden ‘Familie’ (Willem van de Sande Bakhuyzen). Tevens was zij te zien in ‘Offers’  (Dana Nechushtan), ‘Zwartboek’ (Paul verhoeven) en ‘Alles is Liefde’ (Joram Lürsen) en Mannenharten (Mark de Cloe).
 
Verder was zij te zien in diverse tv-series, w.o. ‘Tijd van Leven’ (KRO), ‘Willie & Nellie’ (NCRV), ‘Hertenkamp’ (VPRO), ‘Kinderen Geen Bezwaar’ (VARA) ‘De Band’ (VARA), De Daltons (VPRO), Villa Achterwerk (VPRO),  S!ngle (Net5) en dit jaar was ze te zien in Dr. Tinus (SBS6).