Jelle de Jong
1987

Begon op negenjarige leeftijd bij Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag en deed op jonge leeftijd al ervaring op in de musicals Kruimeltje en Oliver! Hij studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en was tijdens zijn studie onder andere te zien in de film Kameleon 2 en in de NPS Kort Sahara. Hij liep zijn stages bij Toneelgroep De Appel en bij Orkater, waar hij te zien was in de voorstelling Kamp Holland. Ook vertolkte hij tijdens zijn afstuderen een van de hoofdrollen in de speelfilm Vreemd Bloed van Maria Goos.
Na zijn afstuderen in 2009 speelde hij bij Het Nationale Toneel in Den Haag achtereenvolgens in Erik Vos zijn afscheidsvoorstelling De KersentuinVerre Vrienden van Alan Ayckbourn onder regie van Job Gosschalk en stond hij naast onder anderen Pierre Bokma 2 seizoenen lang in Shakespeares Midzomernachtdroom onder regie van Theu Boermans. Verder speelde hij bij De Voortzetting van Art & Pro in Vrije Radicalen en Bouwmeester Solness en was hij in 2013 en 2014 te zien als Mickey Marcus The Normal Heart en in de komedie "Liefde Half om Half".
Op het witte doek was hij te zien in onder meer "Alle Tijd", "Toen was geluk heel gewoon- de film" en als Hans Bentinck in een van de best bezochte Nederlandse speelfilm van 2015; "Michiel de Ruyter".
Op televisie was hij o.a. te zien in series als't Spaanse Schaep, "Flikken Maastricht", het eerste seizoen van A'dam - E.V.A.Walhalla en vertolkt hij sinds drie jaar de rol van Robbert van Buuren in de MAX-serie Dokter Deen.