Bart van den Donker
1990

studeerde in 2016 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en is sindsdien werkzaam als schrijver en acteur. Tijdens zijn studie speelde hij onder andere in De Laatste Vriend van Napoleon, van Ruut Weissman, schreef en speelde hij in Hallo Zomergast, onder andere op Theaterfestival De Parade, in de regie van Hans Man in ’t Veld, Alles Zwart in de regie van Marcus Azzini en De Dienstlift, in de regie van Steven van Watermeulen. Hij liep stage bij Toneelgroep de Appel en speelde daarna bij onder andere Theater Branoul, Soldaat van Oranje – de Musical, en is nu te zien bij Toneelgroep Oostpool in de voorstelling Romeo & Julia, en later dit seizoen ook bij Toneelgroep Oostpool, in de voorstelling Kogelvis. 
Hij schreef in 2017 de voorstelling The Dreamers, geïnspireerd op de gelijknamige film van Bernardo Bertolucci, voor Charli Chung bij Frascati, en dit voorjaar gaat zijn nieuwe toneeltekst in premiere bij Frascati, ook in de regie van Charli Chung.
 
Op televisie en in film was Bart te zien in diverse gastrollen, onder andere in Flikken Maastricht, Het Klokhuis, Welkom in de Jaren ’60, Jeuk, Rokjesdag en Mannen van Mars.